Al meer dan 30 jaar is Bert Kamp een begrip als het gaat om incidentenfotografie. Al op jonge leeftijd begonnen met het leveren van foto's aan de media. Dit was in de tijd dat snelheid minder belangrijk was, en er thuis in de donkere kamer eerst de film ontwikkeld moest worden en de foto's op papier afgedrukt moesten worden alvorens ze naar de afnemers gingen. Foto's die klaar waren konden (mits op tijd) aan de conducteur op het station afgegeven worden zodat ze snel bij de krant waren. De meeste kranten kwamen destijds in de middag uit, en de deadline lag dan ook ergens midden in de ochtend. Een foto voor de media maken en afleveren was dan ook een zeer bewerkelijk proces. Reeds in die tijd is Bert Kamp begonnen met het opbouwen van netwerken zowel aan de kant van de media als aan de kant van de hulpverleningdiensten.

 

Hoe anders is het heden ten dage. Snelheid wat betreft aanleveren is op de eerste plaats gekomen, en al vaak vanaf plaats incident worden de media al voorzien van de eerste foto's en beelden. Door het internet bestaan er eigenlijk geen deadlines meer. De meeste print media hebben ook een website, en willen hun lezers bijna realtime van beeld en tekst voorzien. Voor het internet is de kwaliteit toch meestal ondergeschikt geworden aan de snelheid. Voor de print media blijft de kwaliteit voorop gaan. Omdat Bert Kamp geen consessie wilde doen aan de kwaliteit, maar toch de internet media wil voorzien van de eerste foto's en beelden van incident of gebeurtenis,heeft hij zich voorzien van de laatste technische snufjes op het gebied van communicatie tussen camera en internet.

 

Mede door zelf geruime tijd bij de vrijwillige brandweer te zijn geweest heeft hij geleerd hoe hij zo veilig mogelijk en zonder hinder voor de hulpverleners als fotograaf zijn werk kan doen op de plaats van een incident. Een goede verstandhouding en afspraken met de hulpverleners is van evident belang om on site te kunnen werken. Hierdoor kan hij vaak net dat beeld leveren wat een ander niet heeft. Bert Kamp is in het bezit van de Politieperskaart (PPK) een onmisbaar instrument om naar behoren het werk te kunnen verrichten.

 

De verandering van tijden zorgt er ook voor dat er samenwerking met andere partners gezocht is om maar zo snel mogelijk de media van de noodzakelijke foto's en beelden te kunnen voorzien. Partners kunnen gebruik maken van de contacten en contracten om hun materiaal bij lokale en landelijke media weg te zetten. Intussen groeit de lijst van afnemers gestaag, een teken dat kwaliteit gewaardeerd wordt.

Uiteraard kunt u Bert Kamp ook bellen voor uw gewone media foto opdrachten.